Friday, April 9, 2010

KENAPA KITA SELALU TAK FIKIRKAN KESUSAHAN ORANG LAIN DAN TAK PERNAH BERSYUKUR??? AKU GERAM TAHAP MELAMPAU!!!

SALAM..

Tajuk paling panjang pernah aku buat..kenapa la manusia sekarang ni tak reti nak bersyukur? tak pernah nak fikirkan penat lelah orang lain? dan yang paling penting tak pernah nak sedar diri..aku cakap ni bukanlah nak berlagak atau what ever, tapi manusia2 sekalian tolonglah hargai sikit kesusahan orang lain..pk sikit penat lelah org lain.. jangan nak penting kan diri sendiri..bila dah bagi kemudahan tu tolonglah hargai sikit..kalau setakat duit tu aku x pandang sangat..aku mampu lagi tuk tanggung sume tu dan aku x makan sesen pun duit kalian semua.. cuma pk sikit susah senang orang lain..aku wat bukan saja2, tapi aku berfikir secara rasional....TOLONG BERSYUKUR DENGAN KEMUDAHAN YANG ADA!!!!! jgn sampai kemudahan tu ditarik balik..dan keputusan bukan di tangan aku..pk2 kanla..

P/S : Hanya orang tertentu yang faham apa yang aku merapu kali ni..sape makan cili, dia terasa pedas..

4 comments:

'Cikgu Padi' said...

emm...marah benar nampaknya...jika saya ditempat anda mungkin juga saya merasakan begitu..namun kita boleh menjadi lebih hebat jika kita tenang dan sabar..ikhlas melakukan sesuatu itu masih boleh ditingkatkan...saya faham dan percaya kamu ikhlas..namun jika tiada yang hargai, biarkan mereka..usah melenting....doa agar mereka diberikan petunjuk...hehehe....

gummybear said...

cikgu padi..

memang saya marah sgt2..tapi cuba gak tuk berlagak biasa..thanks untuk ingatan itu..

Ilyah... said...

Erk..ko mrh sape ni cikgu yanah...takutnya...lariiiiikkkkk...

gummybear said...

along :
marah dekat org yg tak reti bersyukur dan x sedar diri!!!!