Thursday, July 9, 2009

YEAH!!! PPSMI DIMANSUHKAN..

tang ni yg aku suka dengar..PPSMI DIMANSUHKAN...dah x payah lagi nak terbelit2 lidah budk2 ni nk belajar bahasa kedua tu dalam math dgn sains..kalo budk bandar may b lah boleh catch up..tp cuba pk mcm mane dgn budk2 luar bandar, org2 asli kat pedalaman sane yg x dpat banyak kemudahan..diorg akn jadi lagi terpinggir..kesian kat diorg..

dah lame aku tunggu berita gembira ni..thanks la sape yg dah wat keputusan ni..walaupun makan masa yg bertahun2 jgak la nak tunggu keputusan ni..walaupun aku ni bakal cikgu pra, tapi aku jugak turut rase tempiasnye..

Sebenarnye kalo blajar sains dengan math dalam BM pun penduduk Malaysia ni boleh berjaya la..dah ramai dah bdk2 kita dulu yang belajar math dgn sains dalam bm jd doktor, lawyer, engineer..ape lagi..xde masalah pun..bila dah tukar dalam BI lagi bnyak masalah yg aku tgk..

aku harap keputusan ni akan kekal samapi bila2..jgn ada lgi org yg gatal2 nak tukar..semoga bahasa ibunda kita (BM) akan terus terpelihara.

HIDUP BM!!!

1 comment:

Ilyah.... said...

Amboi...garangnyer cikgu ni.....aya pun power tu...