Saturday, February 20, 2010

LIMAU PAGAR VS LABU...HEHE



SALAM..

Korang kenal x limau pagar macm mana? aku tak kenal, tapi kakak aku cakap bentuk dia mcm botol susu dan orang cina guna tuk sembahyang..family aku memg nak cari limau pagar ni nak wat ubat.. Hari tu, aku dengan baba pergila kat Maydin MITC..tengah belek2 sayur, tiba2 terpandang satu buah ni.bentuk dia memag mcm botol susu..aku pun dgn exitednya cakap kat baba..

Aku : Ba, ni ke limau pagar?..bentuk dia mcm botol susu..

Baba : Ye kot..bentuk pun mcm botol susu..
Aku : Limau pagar guna tuk sembahyang kan?
Baba : Ha'ah..ni siap ikat reben merah ni..
Aku : Cuba baba tanya pekerja dia.
Baba : Dik, ape nama buah ni?
staff maydin : Ni labu...


aku dengan baba pun dengan muka selamba ckp "Owh..Labu"..huhu..aku dah siap send mms kat angah nak tanya betul ke ni limau pagar..along dgn angah kat rumah punyala gelak sakan kat aku..sengal betul..kata bentuk mcm botol susu.labu sayung tu pun bentuk dia macm botol susu gak..apela..huhu

11 comments:

'Cikgu Padi' said...

ade ke buah tu...serius tak penah dgr..hehehe

'Cikgu Padi' said...

ade ke buah tu...tak penah dgr pon

gummybear said...

cikgu padi :
ada..mayb kat tempat lain panggil buah lain kot..huhu

Ilyah... said...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhaha....itu labu air la...........

gummybear said...

along :
amboi, gelak besar nmpak ye kak ilyah kita..huhu

nor ilyani said...

yani pun nak tumpang gelak la long..hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaha...............yana punya "limau pagar"..hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...nasib baik ko tak beli, kalo tak, memang angah dgn along gelak berguling2....

gummybear said...

angah :
ceh, dua2 sama jer..tembak kang baru tau..huhu

Ilyah... said...

Jom yani kite gelakkan dia...ade itu limau pagar...itu labu cine wat gi sembahnyang...ade reben merah lagi...hahahahahahahahahahahahahha

kiza said...

adernlar awak click http/kizaherbs.com ader macam2 jenis limau

gummybear said...

yeke..thanks kiza :)

Anonymous said...

Rumah saya ada 2 pohon limau pagar ni,kalau berhajat hubungi saya saupi1771@yahoo.com.
Biasanya org buat berubat tradisional yg selalu cari limau nih..