Monday, October 19, 2009

BBQ WITH MY FAMILY..

Nyam3...sedapnye semalam dapat makan ikan bakar dan segala macm seafud dengan family aku..benda ni memg dah lame rancang nak buat, cuma barulah semalam berkesempatan untuk melaksanakannya...hu3...memang seronok bila sekali sekala dapat makan besar bersama family tersayang..sambil tu aku dgn adik beradik yg lain wat surprise tuk mama sempena birthday mama yang ke 50 pada 21 oktober ni..saje wat awal sebab takut kitorang sume tak balik time birthday mama..

banyak peristiwa menarik yang berlaku semalam..bila kenang-kenang balik memang kelakar..dengan yang emo nyer, dengan marah2 nyer, dgn yang degilnye..yang degil tu biasalah kalau bukan aku..he3..sampai aku wat kakak2 aku marah dengan aku..baba memang tak campur tangan, sebab sibuk nak siapkan dapur..lagipun baba memang serahkan 100% kat anak-anak dia siapkan. nak tgk, boleh tak anak-anak dia ni uruskan makan besar..lepas dah siap makan masing2 tadah telinga dgr komen baba..hu3..

yang lawaknye, macm2 perisa aku rasa semalam..dengan tomyamnye yang masin, dengan kerang bakarnye yg hitam legam..hu3..ni sume kakak2 aku punye keje..aku tukang tengok dan tukang angkat2 pinggan jer..tu sebab sampai kene marah..apa guna ada kakak dua orang kan?? sebelum diorang kahwin, better gunakan perkhidmatan diorang secukup2nye..hu3..

p/s : along, angah...jangan marah ek.. :)

7 comments:

Ilyah.... said...

Banyak ko punye ngomel yer...tolong x nak...sengal....uwek

halim said...

Assalamualaikum...

Seronokn biler 1 family kmpul... Lg2 birthdy u mom... tarikh ari lahir mak awk same dgn my housemate. ari lahir sy plak 1 ari sblm ari lahir mak awk. Tp sy xde le wat party.. hanya ucapn dari my mom n my dad jer.. ok le jgak... tp sy bagga dgn family awk... smuanye dlm teamwork wlaupn kerang hangus... tomyam masin tu tanda nye nak kahwin kot... he..

wassalam

halim said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
gummybear said...

salam halim..

thanks 4 the comment..
bukan selalu dpt kumpul satu family..
seronok bila dpt berkumpul..

happy belated besday tuk awak dan jugak hoousemate awk yer :)

nor ilyani said...

ko mmg suke wat org marah..kan along kan??pastu banyak komen lak..tembak kang..

gummybear said...

angah..

hehe..yanah, siapa x kenal..